Reçete Adı: DONDURMA
      Malzemeleri:


    10.000 ml. Süt
    2.750 gr.Şeker
    50 gr. Yerli salep veya Guar Gum
    125 gr. GELETO Dondurma Emülgatörü
      Yapılışı: Gelato ,az bir miktar sıcak süt ile çırpıldıktan sonra kazanda kaynayan dondurma sütüne yedirilir.Kap ocaktan alınır ve isteğe göre bir miktar kakao tozu,vanilya veya sakız ilave edildikten sonra 15 dk kadar bir çırpma teli ile savrulur.Buzdolabında bir müddet soğutulduktan sonra dondurma makinesinde çevrilmek için hazırdır. Not:Pastörize süt ve Guar Gum kullanmak suretiyle kaynatmaya gerek kalmadan bütün malzemeyi bir kazanda çırpma teli ile iyice çırpınız ve daha sonra dondurma makinesinde çeviriniz.


TOP