Reçete Adı: FINDIKLI KURABİYE
      Malzemeleri:


    3 adet yumurta beyazı
    80 gr. şeker
    200 gr. öğütülmüş fındık
    40 gr. kıyılmış fındık
    150 gr. OVALETTE bitter kuvertür
    Tuz
      Yapılışı:


    Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile mikserle orta hızda çırpın. Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve eriyinceye kadar hızlı seviyede çırpın. Karışımı spatula ile dikkatlice karıştırarak öğütülmüş fındığı ekleyin. Büyük uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kâğıt serili fırın tepsilerine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden 170 derece ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Kıyılmış fındıkları yağsız tavada kavurun. Kuvertürü benmaride eritin. Soğumuş bezelerin kabarık kısımlarını kuvertüre batırın ve fazlasını akıtın. Düz tarafları alta gelecek şekilde pasta ızgarasına veya fırın kağıdına yerleştirin. Üzerlerine kavrulmuş fındıkları serptikten sonra kurumaya bırakın.


TOP