Reçete Adı: AYRANLI ÇÖREK
      Malzemeleri:


    330 gr un
    125 gr margarin
    1 adet yumurta
    200 ml koyu ayran
    1 tatlı kaşığı çörek otu
    5 gr OVALETTE kabartma tozu
    Tuz
    Maydanoz
    Dereotu
    200 gr beyaz peynir
      Yapılışı:


    Margarini tavada eritin ve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kaba koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürlüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru eliniz de açıp içine peynir harcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın. Fırın tepsisini yağladıktan sonra hazırladığınız çörekleri aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-28 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


TOP